Schutterstreffen. (1/2)

In het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) loopt nog steeds een tentoonstelling omtrent de geschiedenis van de schuttersgilden, waarover ik eerder dit jaar reeds een berichtje op deze blog plaatste. Die tentoonstelling is er omwille van het “Europees Schutterstreffen”, een driejaarlijks feest waarbij schutterijen en schuttersgilden uit gans Europa elkaar ontmoeten.
Vorige week gebeurde dat in onze stad Deinze. Op zaterdag waren er Konings- en Prinsenschietingen op het terrein van de Sint-Sebastiaansgilde van Deinze. Zowel handboogschutters, als kruisboogschutters en geweerschutters waren er welkom. Het was vooral een gezellig samenzijn. Tussendoor werd er geschoten naar vogels die zich in blauwe bakken op hoogtewerkers bevonden. Dat bleek zo gedaan te zijn om organisatorische redenen.

Op zondag was er dan een optocht door de centrumstraten van onze stad van ongeveer 250 schuttersgroepen. Vrouwtjelief en ik gingen een kijkje nemen. Het was meteen ook onze eerste gezamelijke uitstap in bijna tien maanden. We hadden langs het parcours zelfs een bankje gevonden zodat Vrouwtjelief niet de hele tijd hoefde recht te staan. Intussen maakte ik wat kiekjes van fanfares en trommelaars, maar vooral van markante figuren van allerlei pluimage, die voorbij kwamen.

Om de dames op deze foto beter tot hun recht te laten komen, heb ik de achtergrond gewist.

Volgende keer nog meer sfeerbeelden van deze, toch wel merkwaardige optocht.

5 reacties

  1. ahaha, jullie waren er ook – wat was me dat allemaal hé – de moeite om eens mee te maken
    Leuk ze hier ook te zien passeren, bij mij komen ze natuurlijk ook nog aan bod, ik zie al zelfde maar ook andere, super

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s