Van koer tot koer.

Komende zondag 24 april is het opnieuw erfgoeddag, die dit jaar “onderwijs” als thema heeft. Naar aanleiding daarvan heeft de erfgoedcel cultuurregio Leie & Schelde een gloednieuwe brochure uitgebracht onder de titel “Van koer tot koer”, waar ikzelf een tijd geleden als vrijwilliger voor een deeltje heb aan meegewerkt. De brochure omvat drie uitgestippelde fietsroutes die leiden langs oude gemeenteschooltjes in de Leiestreek. Hiermee wil de erfgoedcel opnieuw het roerend en immaterieel erfgoed uit onze regio in de kijker zetten.
Bij elk van de schooltjes vind men in de brochure tekst, foto’s en uitleg omtrent de geschiedenis van het schooltje in kwestie. Interessant voor mensen die op deze manier er eens met de fiets op uit willen trekken om onze streek te verkennen.
Om een idee te geven, scande ik enkele bladzijden van de brochure in voor deze blog.

(Klik op een afbeelding om te vergroten)

Uit mijn eigen archief haalde ik deze foto die ik in 2018 maakte op de speelplaats van het Katholieke gemeenteschooltje in Grammene.

Geïnteresseerden vinden HIER en HIER nog veel meer info over de erfgoeddag, deze brochure en de scholentoer.

6 reacties

  1. Leuk die oude schooltjes.. vooral dat ze er nog zíjn ook.. kwam er laatst achter dat ál mijn scholen al afgebroken zijn.. tot zelfs de peuterspeelzaal waar ik werkte later..! Gelukkig heb ik overal nog wel foto’s van hehe.

    Beantwoorden

  2. De nostalgie van de schooltjes van toen waar we nog een schortje moesten dragen, k zie ons nog lopen, de jongens met een grijze schort, de meisjes met een geruite schort, en gescheiden in jongensschool en meisjesschool

    Alleszins tof voor de fietsers zo’n rondrit

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s