Een lange, moeilijke weg.

Vrouwtjelief is gisteren weer in allerijl met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze opnieuw op de intensieve zorgafdeling werd opgenomen.
Vorige week was haar toestand weer fel achteruit gegaan. Doordat de pancreas haar nog steeds parten speelt, functioneren ook haar nieren niet naar behoren. Daardoor heeft ze nu een ernstige infectie op de urinewegen opgelopen.
Het is voor haar een lange, moeilijke weg naar genezing, met ups en downs, waarbij de downs in de meerderheid zijn. Ze probeert de moed erin de houden, maar na vijf maanden voortdurend afzien en misselijk zijn, wordt dat alsmaar moeilijker.
Een necrotiserende pancreatitis is wat haar onderuit haalt. Het is een medische term waar ik vroeger nog nooit van gehoord had, maar die ik nu helemaal uit het hoofd ken. Het is een ziekte die men z’n ergste vijand niet zou toewensen (behalve Poetin misschien).

Een bloemetje om haar wat op te fleuren

7 reacties

 1. Ach Dirk wat ellendig dit te horen. Hoopte dat alles iets beter ging. Het moet voor haar zwaar om dragen zijn. Maar ook jij deelt in de ellende. Ik zou graag een pakje moed sturen!

  Beantwoorden

 2. zo erg! wat een ellende
  ik kan geloven dat zij maar ook jij al eens de moed verliezen na zo’n lange tijd
  En al dat misselijk zijn en niet kunnen eten zoals het moet dat verzwakt een mens zo
  Je zou wensen dat je die pancreas eruit kon gooien, maar je kan niet zonder
  Ik kan jullie helaas alleen maar nog meer moed toewensen en hoop op eindelijk eens verbetering

  Beantwoorden

 3. Oh nee toch! Verdorie.. het zit nog steeds niet mee dus.. wat een ellende! Je kúnt niks anders dan de moed erin houden, maar dat dat steeds lastiger voor haar wordt, kan ik me helemaal voorstellen hoor..!
  Die prachtige narcis moet toch helpen.. al was het maar een béétje.
  Ik stuur jullie enórm veel positieve vibes toe.. en hoop van harte dat die helpen ook déze tegenslag weer door te komen.
  Hou jullie goed! xxx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s