Een dubbel gevoel.

De lente is in het land, de zon schijnt en we kunnen weer leven zonder mondmasker. Het stemt je blij, maar toch…
Op radio en televisie hoor en zie je voortdurend berichten over oorlog, dood en vernieling. In de krant lees je onheilspellende dingen over nakende recessies en allerlei ellende dat op ons af zal komen. Daar wordt een mens niet vrolijk van.
Tegelijkertijd wordt het leven peperduur. Als je vijftig euro uitgeeft in de supermarkt, dan stel je vast dat er voor die prijs maar heel weinig in je winkelkarretje ligt. Thuis zet je de verwarming enkele graden minder en je neemt zoveel mogelijk de fiets om een tankbeurt met de auto uit te sparen. Da’s dan weer goed voor het milieu.
Onze regering beweert iets te willen doen aan het dure leven, maar geraakt niet verder dan een druppel op een hete plaat. De mensen zijn er niet meer gerust in en baren zich zorgen.
Het lentegevoel is erg dubbel, dit jaar.

6 reacties

  1. De grote prijsstijgingen zijn niet echt het gevolg van de oorlog, maar van het onbeheerst , misdadig speculeren én massaal opkopen van grondstoffen en basis producten. Daarom ontstaat er een “tekort” en swingen de prijzen de pan uit natuurlijk. Achter die misdadige opkopers zou men jacht moeten maken… maar die zitten lekker veilig in hun enorme ,super beveiligde villa’s natuurlijk. Als je de actualiteit grondig uitpluist met een heel fijne kan, dan zie je pas in wat voor rotte wereld we leven.

    Beantwoorden

  2. Is zeker zo Dirk.. en we kunnen zelf maar doen wat we kunnen doen en da’s bar weinig. Ik probeer toch zoveel mogelijk maar te genieten van die lente.. anders wordt het leven helemaal zo grauw.. en die bloemetjes en lammetjes in de wei, daar kun je nog steeds lekker gratis van genieten hè! 😉
    Hier bij de kinderboerderij zaten de ooievaars echt met z’n tweeën op het wiel.. te klepperen dat het een lieve lust was. Helemaal onwetend van alle wereld-ellende.. om jaloers op te worden! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s