Een beetje beterschap.

Gisteren moest Vrouwtjelief terug naar het ziekenhuis voor een endoscopisch onderzoek. Ze hebben haar in slaap gedaan en vervolgens via haar maag een cameraatje ingebracht tot bij de pancreas om te zien hoe deze er nu aan toe is. Er blijkt eindelijk toch enige beterschap te zijn en haar ziekte evolueert volgens de dokters in gunstige zin.
Maar ze is nog verre van genezen. Ze heeft het ook nog altijd moeilijk met eten. In april of mei volgt nog een ingreep, waarbij haar galblaas zal verwijderd worden omdat er nog steeds galsteentjes in de galblaas zitten. Die zouden opnieuw voor problemen kunnen zorgen.
Maar als alles goed verloopt zou Vrouwtjelief deze zomer langzamerhand haar normale leven kunnen hervatten en de ellendige periode, die op 10 november vorig jaar begon, eindelijk achter zich kunnen laten.

De oude gebouwen van het ziekenhuis Maria Middelares, gesticht door de cisterciënzerzusters van Gent in 1934. De gebouwen zijn thans geklasseerd en beschermd en worden uitgebaat als restaurant.
Het moderne ziekenhuis ligt tweehonderd meter verderop (niet op deze foto’s te zien).

6 reacties

 1. Zo blij dit te lezen
  Heel hoopgevend is het
  Rustig verder herstellen nu het toch nog winter is, en dan genieten van lente en zomer

  Beantwoorden

 2. Fijn om te lezen Dirk.. het heeft echt wel lang genoeg geduurd eerdat de verbetering inzette hè.. ze zal het wel hartstikke zat geworden zijn, die ellende. Mijn galblaas is 12 jaar geleden al verwijderd.. dat is voor die dokters een fluitje van een cent en je krijgt er nauwelijks een litteken van. Dus daar hoeft je vrouw zich geen zorgen over te maken hoor. Lekker doorgaan op deze goede weg.. mijn duimen blijven in positie voorlopig.. baat het niet dan schaadt dat ook niet hè! 😉
  Die ziekenhuizen waren vroeger echt wel mooier om te zien dan die immense blokkendozen van tegenwoordig! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s