Huishoudelijke bezigheden.

Vrouwtjelief is dan wel terug thuis uit het ziekenhuis, maar ze is nog steeds erg zwak en bedlegerig. Daardoor moet ik alle huishoudtaken op mij nemen. Maar ik vind dat geen probleem hoor. Strijken is zelfs een karwei dat ik altijd graag heb gedaan. Tijdens het strijken zet ik fijne muziek op en zo wordt het toch een leuke bezigheid.
Minder leuk vind ik stofzuigen en poetsen, klussen die wat moeizamer verlopen door mijn rugproblemen. Maar ik doe m’n best. Poetshulp is tot hiertoe nog niet aan de orde.

In de keuken ben ik echter nooit een groot licht geweest. Mijn vrouw kan goed koken en voorheen was de keuken haar domein en bleef ik zover mogelijk weg van de kookpotten. Maar nu ik niet anders kan dan zelf aan het fornuis te staan, moet ik mijn plan zien te trekken. Maar al doende heb ik al heel wat bijgeleerd. Iedere dag probeer ik weer wat anders klaar te maken, al beperk ik me natuurlijk tot de eenvoudige, dagdagelijkse kost. Vrouwtjelief geeft me op voorhand de nodige tips of legt me de werkwijze uit en dan ga ik aan de slag. Heel af en toe raadpleeg ik ook wel eens “Ons Kookboek”, de kookbijbel van de Kvlv, die heel geschikt is voor beginnende keukenpieten. We hebben het boek al 20 jaar in de kast staan, maar ik had er eerder nog nooit aandacht aan besteed.
Een grote keukenchef zal ik nooit worden, maar op die manier lukt het allemaal wel. Ik begin zowaar plezier te krijgen in het koken. Voor Vrouwtjelief moet ik weliswaar een strikte, vetarme dieetmaaltijd klaarmaken, per dag verdeeld in zes mini-porties, omdat het eten bij haar nog altijd erg moeizaam verloopt. Geen gemakkelijke opgave, maar het is met veel liefde klaargemaakt.

6 reacties

 1. Dat kookboek staat in de meeste Belgische keukens denk ik 🙂
  Blij te lezen dat je alles doet om je vrouwtje te helpen.
  De strijk doen… dat heb ik ooit ook moeten doen (toen mijn vrouw in het ziekenhuis lag), maar blijkbaar had ik dat toestel veel te warm gezet en was de helft van onze kleding naar de vaantjes… Iedereen moet leren hé ? 🙂 Jullie zijn een tof koppel vind ik 🙂

  Beantwoorden

 2. Petje af hé dat je dat nu allemaal doet en leert
  Eten gemaakt met al die liefde, daar zal je vrouw wel van opknappen en sterker worden
  Ooit zo’n 30 jaar geleden maakte ik de chocomousse uit dat kookboek, een vroegere editie, ik volgde alles mooi tot op de milligram, maar t resultaat was geen mousse, eerder een baksteen, nooit meer uit dat boek willen koken :-))
  Ik kan ook maar de gewone kost, en meer moet dat niet zijn 😉

  Beantwoorden

 3. Dat boek heb ik ook in de kast staan en dat wordt regelmatig geraadpleegd 😀. Strijken bah 🤢. Fijn dat jij het leuk vindt. En allemaal met zoveel liefde. Jullie houden van mekaar, hoe mooi.

  Beantwoorden

 4. Dat zal je vrouw er vast aan af proeven.. die liefde! 🙂
  Ik kan me niet voorstellen dat je strijken leuk vind.. ik strijk zo min mogelijk, maar ja, blouses en overhemden móéten wel.. daar maak ik dan maar een soort van wedstrijdje van.. zo snel mogelijk doen over één overhemd.. en dan de volgende nóg sneller proberen te doen hahahaha! Aaach.. ik ben en blijf een huisvrouw van likmevessie hè Dirk, het is gewoon geen leuk werk, maar moet wél gebeuren.. mooi dat je je zo goed van je taak probeert te kwijten, zal voor je vrouw een geruststelling zijn en dat helpt dan weer mee aan haar herstel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s