Benarde dagen.

Het viel hier stil op 10 november. Door de omstandigheden kwam ik niet meer aan bloggen toe. Maar vandaag heb ik even tijd gemaakt om achter de computer te gaan zitten.
Op 10 november werd mijn vrouw getroffen door een necrotische pancreatitis, veroorzaakt door galstenen die de het afvoerbuisje van de pancreas naar de maag hadden verstopt. Dat is een ernstige aandoening. Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in Gent, waar ze verzorgd werd op de afdeling intensieve zorg. Op een bepaald ogenblik zag het er zeer benard uit. Ze had minder dan vijftig procent kans om het te halen. Ze is werkelijk door het oog van een naald gekropen. We hebben enkele benauwde dagen doorstaan.
Na twee weken was het grootste gevaar geweken en mocht ze naar een gewone ziekenhuiskamer. Sinds vorige zaterdag is ze terug thuis, maar ze is nog lang niet genezen. Doordat de ziekenhuizen overvol liggen met covid patiënten is ze misschien wat te vroeg naar huis gestuurd.
Mijn vrouw moet nu opnieuw leren voedsel opnemen, te beginnen met zeer lichte maaltijden. Maar het gebeurt nog vaak dat haar eten er meteen weer uitkomt, hetzij langs boven, hetzij langs onder. Ze vecht nog iedere dag tegen pijn, misselijkheid en diarree. De rest van de tijd doet ze niets anders dan slapen. Ze voelt zich verschrikkelijk moe en uitgeput. En de pijnstillers maken haar suf.
Er staat haar nog een lange revalidatie te wachten, waarbij ze wekelijks op controle moet bij de dokter.
Zelf ben ik de hele dag in de weer om voor haar te zorgen en het huishouden te beredderen. Tijd voor andere dingen, heb ik nauwelijks. Vandaar dat ook de komende weken nog niet bijzonder veel zal gepost worden op deze blog. Maar uitstel is zeker geen afstel. Eén van de komende dagen probeer ik alvast wat tijd te nemen om een bezoekje te brengen aan de andere blogs. Want waarschijnlijk heb ik de voorbije weken wel een en ander gemist.

Graag wil ik iedereen nog eens van harte bedanken voor jullie meelevende reacties in mijn vorig postje.

6 reacties

 1. In zo’n momenten weet je pas wat een goede gezondheid betekent hé…
  Is je vrouw al terug thuis omdat er teveel covid patiënten zijn ??
  Verzorg haar maar goed (waar ik niet aan twijfel).
  Veel beterschap gewenst voor je vrouw én veel moed en doorzetting voor jou.

  Beantwoorden

 2. Dat zijn inderdaad benarde weken Dirk. Hoe kunnen ze je vrouw zo ziek nog naar huis sturen. Ik was heel ongerust. De pancreas is iets heel pijnlijk. Ik hoop dat je vrouw dag per dag beter wordt en jou wens ik moed en sterkte en hoop dat je even toch wat afleiding kunt vinden.
  Dikke knuffel voor jullie.

  Beantwoorden

 3. Wel heel fijn dat je weer even wat liet weten Dirk.. maakte me bar ongerust! Maar niet onterecht helaas.. want je vrouw heeft nog een lange weg te gaan om weer helemaal de oude te worden. Ik wens haar enorm veel kracht, moed, steun en succes toe!
  En jou ook, want zoiets mee te moeten maken zonder dat je veel kunt doen voor je allerliefste, dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten hè.. hou jullie goed!
  xxx

  Beantwoorden

 4. wat een ellende, zo moeten afzien
  en dan eigenlijk wat te vroeg naar huis moeten, hopelijk kan je terecht bij jullie huisdokter ook
  goede moed

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s