# Throwback / 5

Onze watertoren

Op 12 september is er in Vlaanderen de 33ste Open Monumentendag. Maar vandaag blik ik nog even terug op de Open Monumentendag van het jaar 2008.
Dat jaar kregen wij de gelegenheid om de watertoren van onze gemeente te bezoeken. Die toren is anders nooit toegankelijk voor het publiek, maar voor de Open Monumentendag maakte men in 2008 een uitzondering en kon iedereen die dat wilde binnenin de toren een kijkje gaan nemen.

Ik weet niet meer precies hoeveel, maar er waren heel wat trappen te bestijgen in de toren. Dertien jaar geleden had ik nog niet zoveel last van rugklachten en kon ik gezwind naar boven klauteren.

Eenmaal boven stonden wij in een ruimte die zich vlak onder het grote waterreservoir bevond. Van een deskundige kregen wij er uitleg over de werking van zo’n watertoren en over het belang om zorgzaam om te springen met water.

Maar we waren vooral naar hier gekomen om, veilig vanachter de vensterramen, onze gemeente een keertje vanuit de hoogte te bekijken.

In de septemberzon wierp de schaduw van de toren zich over de huizen en tuinen van de woonwijk beneden.

We waren tevreden die dag omdat we onze watertoren, die we daar al ons hele leven lang hebben zien staan, ook eens binnenin hadden kunnen zien en ook de buurt eens vanuit het vogelperspectief hadden kunnen bewonderen. En we hadden er ook nog iets van opgestoken.

6 reacties

  1. Je eigen dorp bekijken uit een vogelperspectief, het is niet aan iedereen gegeven.
    Er komt heel wat bij zien eer het water bij ons door de kraan stroomt hé ?
    Gelukkig kon je nog ‘gezwind’ alle trappen naar boven lopen… :mrgreen: Met mijn krakende knieën zou dat niet meer gaan vrees ik…

    Beantwoorden

  2. Je krijgt niet elke dag de gelegenheid om daar binnen te kijken. Had me dit helemaal niet voorgesteld, ben nog nooit in zoiets geweest. Amai je kon toen nog gezwind al die trappen op! Het zullen er wel wat geweest zijn. Raar hoe een dorp/gemeente er van bovenuit toch zo anders uit ziet en hoe je op de daken en tuinen neer kijkt. Ja de vogels moeten ons als rare kwieten beschouwen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s