Een nieuwe brug.

De weg van bij me thuis naar het museum is een stukje ingekort nu ze een gloednieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Leie hebben gelegd, ter hoogte van de evenementenhal De Brielpoort (die momenteel dienst doet als vaccinatiecentrum).
De brug is intussen feestelijk geopend met allerlei animatie op en rondom de brug. Jullie konden er alles over lezen op de blog van Fotorantje.
Nu was het er een stuk rustiger. Toen ik de brug naderde waren enkele jongelui aan het “suppen” op de Leie. Da’s rechtstaand peddelen op een surfplank, al gingen sommige jongelui er blijkbaar toch liever bij gaan zitten.

Toen ik bij de brug aankwam was die net omhoog gehaald omdat er een boot afkwam.

Het was dus even wachten tot de boot voorbij de brug was.

Alle andere boten lagen rustig tegen de kant aangemeerd, dus kon de brug weer naar omlaag en wij konden oversteken. Aan de overkant lagen de surfplanken te wachten op nog meer “sup-liefhebbers”.

Maar voor dat soort amusement ben ik veel te oud geworden.
Mijn bestemming was dus het museum, dat vlak naast de Brielpoort ligt. Dankzij de nieuwe fietsbrug ben ik daar in een wip. Tenminste als ik niet al te lang voor een opgehaalde brug moet staan. Hoe dan ook, de brug zal voortaan goed van pas komen.

Want vanaf vandaag hervat ik mijn job als vrijwilliger in het museum. De corona-pauze heeft nu lang genoeg geduurd. Het is hoog tijd dat ik mijn hemdsmouwen oprol en opnieuw aan de slag ga.


4 reacties

 1. Super dat je je terug kan gaan verdiepen in de geschiedenis van Deinze
  Jaja die brug is fantastisch 🙂 je hoort wel veel gemor van waarom was dat nodig, maar wij weten wel waarom hé 🙂 zo gemakkelijk
  Dat is al van vorige week dat ze daar plots aan het suppen zijn, zou dat een soort sup-kamp zijn misschien

  Beantwoorden

 2. Bij ons staan er tegenwoordig vaak gedichten op de onderkanten van de bruggen.. heb je wat te lezen als die openstaat en je moet wachten hahahaa!
  Fijn dat je weer aan de slag kunt.. ik weet dat je daar erg naar uitgekeken hebt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s