Meisjes.

Er zit voorlopig voor mij niets anders op dan thuis te “vrijwilligen”. Ik heb hier op mijn desk een oud fotoalbum liggen, die waarschijnlijk jarenlang ergens in een doos op een stoffige zolder in de vergetelheid was geraakt. Daarin vond ik onder meer deze groepsfoto’s van meisjes en jonge vrouwen.
Veel kan ik er niet over vertellen. Het ontbreekt mij hier thuis aan de nodige tools om een en ander te achterhalen. Wat ik weet is dat de foto’s dateren uit de jaren ’40, dat ze hier in de Leiestreek werden genomen en dat deze groepen deelnamen aan allerlei vredestoeten die kort na de Tweede Wereldoorlog in de streek werden georganiseerd.
De meeste van deze meisjes, indien ze nog in leven zijn, moeten intussen over de negentig zijn. En wie weet zit er wel een honderdjarig meisje tussen.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s