De teloorgang van de molens. (3/3)

Ik stond op de parking van het bedrijventerrein van de Molens van Deinze, waar de afbraakwerken van de oude gebouwen begonnen waren. Vanop de parking kon ik echter niets zien en afsluitingshekkens versperden me de toegang tot de plaats van het gebeuren.
Maar toen kwam iemand van de bouwvakkers, gekleed in overall en met een Bob de Bouwer-helm op, plots naar me toe. Nadat ik hem had uitgelegd wat ik kwam doen, kreeg ik van de man de toestemming om gedurende een kwartiertje foto’s te nemen. Ik kreeg prompt ook een Bob de Bouwer-helm opgezet en mocht het terrein van de afbraak betreden.

De foto’s hieronder zijn aanklikbaar om te vergroten. Voor de gelegenheid had ik mijn telelens in mijn fototas gestopt. Omwille van het zwaar gewicht, gebruik ik die lens maar heel zelden meer, maar nu kwam ze goed van pas.
Het was overigens niet gemakkelijk om te fotograferen. De helm die ik op had was me veel te groot en zakte voortdurend voor m’n ogen.

De machine die hier bezig was leek net een ijzeren dinosaurus die met zijn reusachtig bek brokstukken van het gebouw beet en daarna weer uitspuwde.

Het was fascinerend om dit schouwspel gade te slaan.

Hiermee verdwijnt alweer een stukje geschiedenis en industrieel erfgoed uit onze stad. In de plaats komen op deze site nieuwe wooneenheden en een stadspark van 5000 vierkante meter. De parkeerplaatsen komen ondergronds. Dit hele project, op wandelafstand van de Markt van Deinze kadert, samen met de vernieuwing van de Tolpoortstraat, in de stadverfraaiing die reeds enkele jaren aan de gang is.
Toen ik hier was waren de sloopwerken pas begonnen. Intussen zijn die al een heel eind verder gevorderd. Binnenkort ga ik er opnieuw een kijkje nemen. Wellicht krijgt dit logje later nog een vervolg.

8 reacties

 1. Je vergelijking met dino’s én die reusachtige sloop machines is er boenk op 🙂
  Indrukwekkend toch, hoe snel zo’n reuzengebouw tegen de grond gaat !
  Heb je geen zelfportret gemaakt met de Bob De Bouwer helm op ? 😉 ??

  Beantwoorden

 2. Fotograferen met de helm.. zo kon je toch het terrein op Dirk

  altijd indrukwekkend om zo’n machine aan het werk te zien

  het puin ruimen zal ook wel enige tijd in beslag nemen

  prettige dag gewenst

  Beantwoorden

 3. Haha k zie het al voor me, een fotograaf met een te grote helm
  Maar wel interessant en tof dat je verder mocht gaan kijken
  De kraan lijkt echt de kop van een beest die wel eens een muurtje lust
  Volg jij maar alles mooi op

  Beantwoorden

 4. Was dat omdat die Bob de Bouwer gewoon zo aardig was of was je er voor het museum om de teloorgang van dat industrieel erfgoed vast te gaan leggen?
  In ieder geval had je toen wél heel goed zicht erop.. en ja, die machines zijn wel machtig mooi om te zien hè, hoe dat werkt! Da’s wel wat anders dan een simpele sloopkogel..!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s