# Throwback / 1

In mijn fotoarchief steken foto’s die ik jaren geleden heb genomen en ooit wel eens op m’n blog heb gepost. Maar de blogs van toen zijn nu verdwenen en daarom lijkt het me leuk om af en toe eens terug te keren in de tijd en een aantal foto’s van vroeger uit de archiefmap te halen en terug een plekje te geven op deze blog. 
Zoiets als throwback thursday dus.

Winter van weleer

Voor deze terugblik keer ik terug naar de winter van 2007. Toen waren de winters nog van een ander kaliber dan nu. Ik was op een ochtend in december op stap langs de Oude Leie in Astene. In de vriesnacht ervoor had zich rijm gevormd, wat voor een feeëriek landschap zorgde.

De Oude Leie was bijna helemaal dichtgevroren, iets wat we sindsdien niet zo vaak meer gezien hebben.

Maar echt mooi werd het pas aan de Maaigemdijk.

Ook de velden en dreven langs de Maaigemdijk lagen er als juwelen te schitteren in de winterzon.

Ik wandelde de hele Maaigemdijk af tot aan Astene Sas. De “nieuwe” Leie lag er aan het sas nog ijsvrij bij, maar daardoor niet minder winters mooi.

6 reacties

 1. Die goeie oude witte winters van vroeger…
  ik vrees echt dat deze sneeuw en ijs pracht nooit meer zal terugkomen.
  De klimaatverandering is een feit geworden, hoeveel we ook ons best gaan doen om dit alles te kenteren, zal het minimum tientallen jaren duren om de situatie op het ‘vroegere normaal’ terug te brengen. De winter serie van vandaag is echt de max Dirk ! Alle foto’s vanaf de derde in dit logje mogen zo in een wintertentoonstelling aan de muur !

  Beantwoorden

 2. Oooh ja! die winter van december 2007.. ik deed toen een wandeltocht met m’n zussies in en rond Breda.. prachtig de bossen ook toen daar!
  Wat een schitterende foto’s maakte jij ervan langs de Oude Leie en daar aan de Maaigemdijk.. die mochten gerust nóg wel een keertje!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s