Aan de Leiekant. (1/3)

Allereerst wens ik iedereen die hier langskomt een gezond en voorspoedig Nieuwjaar.
Laten we vooral hopen dat we dit jaar met z’n allen dat vreselijk coronamonster kunnen verslaan.

Net zoals ik het oude jaar afsloot, begin ik ook het nieuwe jaar aan de kant van de Leie. Op een dag, halfweg december van het voorbije jaar, reed ik met de fiets langs de Oude Leie in Astene. Onderweg stopte ik hier en daar om een foto te maken.

Zolang ik het mij kan herinneren graast hier langs de oevers een bruin-wit gevlekte pony. Iedereen in de Leiestreek kent deze pony. Reeds in 2010 zette ik het op de foto.

Maar die dag zag ik de pony nergens. Maar ik zag wel een man bij een hek staan die een grote zak met brood en wortelen bij zich had. Hij riep op de pony en jawel hoor, daar kwam ie plots aangedraafd.

De man knoopte spontaan een gesprek aan met mij en vroeg zelfs of ik enkele foto’s van hem met de pony wou maken, wat ik vanop corona-veilige afstand ook deed. Ik vroeg de man of hij de eigenaar van de pony was, maar dat bleek niet zo te zijn. Maar hij kwam reeds acht jaar lang wekelijks een zak met wortelen brengen voor het kleine paardje. Die twee hadden zo te zien een intense vriendschap gesloten.

De man had ook iets lekkers bij zich voor een ander paard dat een beetje verderop in de wei stond.

Ik wou de man en zijn paardjes niet langer storen en fietste verder langs de Oude Leie. Aan mijn rechterzijde weerkaatste de laagstaande winterzon zich fel in het water.

Van hier zette ik koers naar de Maaigemdijk in Astene, nog steeds bij uitstek één van de mooiste plekjes aan de Leie.

(wordt vervolgd)

6 reacties

 1. De beste wensen Dirk, hopelijk krijgen we dat virus zo snel mogelijk verslagen…
  De Leie is een mooie rivier, we hebben die ooit eens afgevaren van in Gent tot boven Sint Martens Latem, met een gehuurde motorboot. Je woont daar in een zalig mooie omgeving hoor ! Blijf daar maar verder fietsen en fotograferen 🙂

  Beantwoorden

 2. de meest prachtige omgeving daar
  zo’n mooie foto’s
  ja de pony, die telt al heel wat jaren, t zou raar zijn moest hij daar niet meer grazen

  voor jullie ook een zo gezond mogelijk 2021!

  Beantwoorden

 3. Jij/jullie ook de beste wensen hè Dirk.. en laten de prikacties maar van start gaan zodat we dat vervelende virus eindelijk kunnen gaan verslaan ja!
  Zo prachtig, dat stukje Leie.. daar mag je wat mij betreft over blíjven bloggen hoor, ik geniet elke keer weer mee! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s