Plezant labeur.

Voortaan werk ik weer iedere dinsdag- en vrijdagnamiddag als vrijwilliger in het museum van Deinze (Mudel). Toen ik vorige week bij mijn bureau kwam was mijn ouwe computer verdwenen en stond daar een splinternieuwe computer te pronken. Meer nog, er stonden twee splinternieuwe computers te pronken, een desktop en een laptop die aan mekaar zijn gekoppeld. Een kadootje van de stad Deinze.
Ik heb die computers natuurlijk niet gekregen, ik mag er enkel op werken in het museum. Ik heb er een paar foto’ s van genomen met m’n mobieltje om te tonen hoe hard ik daar wel werk. 😉

Op een lange tafel naast m’n bureau staan de dozen met originele foto’s opgestapeld. Dat is maar een deeltje van het fotoarchief. Ik doe het werk nu al bijna vijf jaar (met een corona-onderbreking van vijf maanden) en in die tijd heb ik ongeveer 4000 foto’s gedigitaliseerd en gearchiveerd. Van iedere foto tracht ik zoveel mogelijk achtergrond gegevens te achterhalen die ik in een beknopte commentaartekst verwerk. Alle foto’s met de nodige uitleg verschijnen op de website van erfgoedinzicht.be
Het is dus niet zo dat vrijwilligers hun tijd verbeuzelen. Er liggen overigens nog stapels foto’s op mij te wachten in het museum. Als ik alles gedaan wil krijgen moet ik minstens 100 jaar oud worden. 🙂

7 reacties

 1. Ik zou nóóit zeggen dat vrijwilligers hun tijd verbeuzelen.. integendeel zelfs.. vrijwilligers werken meestal kei- en keihard. Ik heb alleen moeite met het feit, dat ze niet betaald worden voor al dat harde labeur.. het zou verboden moeten worden dat mensen werken zonder passende beloning daarvoor te ontvangen. Maar ja.. dat geld is er dus niet.. ik kan alleen maar respect hebben voor ál die vrijwilligers die ál dat werk dan maar onbezoldigd doen. Gelukkig krijgen ze dan zo af en toe wél mooie nieuwe apparatuur.. daar is blijkbaar dan wél geld voor. 😉

  Beantwoorden

  1. Als vrijwilligers zouden betaald worden Mizzd, dan zouden het geen vrijwilligers meer zijn hé ? Vrijwilligers doen het meestal om opnieuw een doel en een nuttige tijdsbesteding te hebben, nadat ze in een of ander zwart gat zijn gevallen.
   We krijgen er wel respect en veel vriendschap van de collega’s voor in de plaats. En iedere namiddag koffie met een koekje. De computers worden betaald door de belastingbetaler.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s