Geen boze wolf.

Het was een item in het tv-journaal : voor de vijfde keer is een wolf opgedoken in de provincie Antwerpen. Dat is goed nieuws. We moeten de wolf met open armen ontvangen en hem met respect behandelen.
De wolf bijt af en toe wel eens een schaapje dood. Het dier moet ook eten en een lekker schapenboutje laat hij niet zomaar passeren. Waarom zouden wij een wolf niet af en toe een schaapje gunnen ? Da’s weliswaar gruwelijk voor het schaapje in kwestie, maar zo zit de natuur nu eenmaal in mekaar.
De wolf in de provincie Antwerpen komt wel abnormaal dicht bij de huizen van de mensen. Maar hij kan ook moeilijk anders in ons vol gebouwd Vlaanderen, waar bossen en natuurgebieden eerder schaars zijn.
Er zijn mensen die bang zijn dat de wolf hun spelende kinderen iets zou aandoen, nu hij zo dicht bij hun achtertuin langskomt. Die vrees is echter volstrekt ongegrond. Een wolf eet namelijk geen kleine kinderen. De sprookjes van weleer hebben hem op dat vlak een kwalijke reputatie bezorgd, maar die sprookjes zijn niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bevatten heel wat onjuistheden. Wolven zijn bang van mensen en dus ook van kinderen. Ze gaan er voor op de vlucht. Ze lusten bovendien geen mensenvlees.
Roodkapje liep dus geen enkel gevaar. De zeven geitjes daarentegen…

7 reacties

 1. Eigenlijk is het wat gek dat ze in het Antwerpse zitten. In de Ardennen is toch meer plaats ? Of misschien houden wolven niet van bossen. Heb er geen flauw idee van. Hopelijk gaat geen enkele jager dwaze dingen doen…

  Beantwoorden

 2. eigenlijk moeten we blij zijn dat er weer dieren dichter bij de bebouwing komen en terug in ons land komen. We kunnen toch samen leven met de dieren, waarom denkt de mens dat hij heer en meester is?

  Beantwoorden

 3. ’t Is alleen uitkijken als ze kleintjes hebben, want dan zijn wolven érg beschermend.. eigenlijk net als álle dieren met jongen. Vind het wél rot voor die schapen.. men moet er nu echt wat meer rekening mee gaan houden dat er weer wolven zijn en hun verblijfplaatsen erop inrichten dat er geen wolven in kunnen.
  In Duitsland was gisteren een aanrijding met een wolf.. zowel het beest als de bestuurder van de auto overleefde dat niet. De 76-jarige bestuurder verloor de macht over z’n stuur en knalde tegen een boom. Heeft in feite niks met die wolf te maken.. als ie tegen een hert gereden was, was hetzelfde gebeurd, dus vond ik het eigenlijk kwalijk dat nu weer zo de nadruk op die wolf gelegd werd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s