Back to normal.

Vrijdag dertien maart 2020 zullen we ons nog lang herinneren. De dag dat een gluiperig virus ons leven en al onze plannen overhoop kwam gooien.
Intussen wordt het leven stilaan terug normaal. Sinds gisteren drijven sombere wolken boven ons hoofd en krijgen we af en toe de langverwachte regenbuitjes over ons heen, die het nijpend tekort aan grondwater zouden moeten bijvullen. Maar voorlopig stellen die buitjes nog niet veel voor. Ik kwam net terug van de kine toen het begon te druppelen. Wat verder zat het verkeer helemaal vast door allerhande wegenwerken. Er werd getoeterd en gevloekt. Fietsers kronkelden zich vervaarlijk tussen de stilstaande auto’s. Iedereen leek nerveus en gehaast en ik werd nat.
Ik dacht aan de heerlijk rustige, zonovergoten quarantaine-wandelingetjes van een maand geleden. Zo zou een mens heimwee krijgen naar de lockdown.

6 reacties

 1. Hey.. dit postje was niet in m’n reader verschenen.. wat vreemd.
  In ieder geval.. ik denk dat we blij moeten zijn met de regen, maar ik ben het niét hahahaha! Er is hier wel al flink wat gevallen.. maar een beetje op de verkeerde tijden wat mij betreft.,. steeds als ik met Jaxon buiten loop namelijk hehe. Maar goed.. we zijn niet van suiker gelukkig. 😉
  Echt rustig is het hier nooit geweest, maar ik zie nu juist weer minder mensen wandelen doordeweeks.. dus voor mij is het nú rustiger geworden.. en daar ben ik wel blij om.

  Beantwoorden

 2. Tijdens de week is het hier nog redelijk rustig en dit weekend met die felle wind en de flinke buien die we hier al gehad hebben zal het ook niet overrompelend zijn. Vorig weekend was het één en al overrompeling. Echt niet normaal , alsof iedereen uit zijn kot werd gejaagd!

  Beantwoorden

 3. de verkeersdrukte is terug Dirk..

  maar of ik daar nu kwaad voor ben..

  toch wat regen vandaag, maar of de landbouwers daarmee tevreden zullen zijn; betwijfel ik

  prettig weekend

  Beantwoorden

 4. zo denk ik er ook soms over… De mensen doen maar op en in de file’s geven ze je geen millimeter toe.
  De regen valt nog mee hier in Vlaams Brabant, af en toe een buitje van 10 minuten. Maar het is veel te weinig natuurlijk. Volgende week beginnen hier ook grote werken aan de verbindingsweg, dat gaat maanden van ergernis geven denk ik. Alle doorgaand verkeer moet ons straatje passeren…
  De foto is echt dik in orde ! en dat ventje met paraplu is plezant getekend 😉

  Beantwoorden

 5. inderdaad, veel minder verkeer tijdens de lockdown, dat was zalig maar nu is het terug volle bak alsof er nooit iets geweest is
  ondertussen toch een paar goeie plensbuien geweest, de grond zal opgelucht zijn
  schattig regenmannetje
  mooie witte wolkenlucht

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s