Negen levens.

Een kat heeft negen levens, zo zegt men. Onze kat Anja heeft er in elk geval minstens vier.
Het gaat alweer veel beter met haar, nadat ze voor de derde keer in één jaar tijd een beroerte kreeg. Twee weken geleden kon ze niet eens rechtop blijven staan, was haar achterpootje helemaal verlamd en verloor ze continue haar evenwicht. Nu loopt ze alweer in huis rond alsof er niets is gebeurd. Haar achterpootje lijkt weer helemaal genezen en van evenwichtsverlies schijnt ze amper nog last te hebben. Het is niet te geloven hoe veerkrachtig en sterk zo’n katje is. Daar kunnen wij mensen nog een puntje aan zuigen.

Anja lijdt opnieuw rustig haar leventje. In de bomen klauteren doet ze niet meer ~ daarvoor beschikt ze niet meer over de lenigheid uit haar topjaren, net zoals haar baasje ~ maar voor het overige doet ze weer alles wat een kat op leeftijd zoal doet : eten, slapen, spinnen, voortdurend kopjes geven, zich laten aaien en dan knorren van deugd, door het venster naar de vogels in de tuin zitten gluren, zich neervleien op de schoot van het baasje, terwijl die in z’n zetel de krant aan het lezen is, om dan bovenop die krant te gaan liggen zodat hij niet meer verder kan lezen en haar zijn volle aandacht moet schenken.
Zo is Anja aan haar vierde leven begonnen. Ze heeft er nog vijf te gaan.

6 reacties

  1. Fijn voor jullie en voor poes zelf dat ze goed gereageerd heeft op de medicatie. Wie weet trekt ze het ook tot 21 jaar zoals Vlekje bij ons. Al huppelde ze ook niet meer zo lenig rond en bleef ze liever dicht bij huis en dicht bij haar baasje. Ze was mijn huisgenootje tegen wie ik kon vertellen ,ze luisterde altijd aandachtig en had nooit opmerkingen :-).

    Beantwoorden

  2. Oooh.. zit hier met tranen in m’n ogen.. zó blij ben ik voor jullie.. én voor Anja natuurlijk!
    Geniet nog maar extra hard van die lieverd.. ’t is toch een soort van extra-tijd dat je kreeg met haar.. maar ik hoop dat ie ook nog es extra lang mag duren hoor!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s