Buitenlucht.

Langzaam wordt het “nieuwe normaal” weer een beetje het “oude normaal”. Voor Moeder Natuur is dat misschien minder goed nieuws. Het is merkwaardig hoe de natuur open is gebloeid en planten en dieren hun territorium hebben uitgebreid, nu de mens zich door corona noodgedwongen heeft teruggetrokken. Een aantal vogelsoorten zijn terug van weggeweest. Langs de bermen bloeien zeldzame planten weer weelderig. In de Ardennen duiken de everzwijnen terug op en de wolven hebben kleine wolfjes op de wereld gezet. Alleen met de egels ging het wat minder goed. Ook zij leken te zijn getroffen door een of andere vermetele ziekte. Maar voor het overige waren planten en dieren tijdens de lockdown van de mens duidelijk in hun nopjes.
Maar wellicht zal daar verandering in komen. Er razen weer meer auto’s en vrachtwagens over onze wegen. Lang zal het niet meer duren voor de mens zich opnieuw zal opdringen en de natuur zal moeten wijken.
Nu er nog veel zuurstof in de lucht zit, ga ik dit verlengd weekend vast op zoek naar een rustig plekje om er te genieten van de heerlijke, zuivere buitenlucht.

7 reacties

 1. Ik kon wel wennen aan het mindere verkeer en geen drukte meer op bepaalde momenten van de dag op de wegen. Maar dat is beetje bij beetje terug verleden tijd.

  Beantwoorden

 2. Dat het verkeer weer raast en brult , dat hebben we gisteren goed gehoord… 3 grote kettingbotsingen op de E17, Antwerpen-Gent, tientallen vrachtwagens in de prak… Waar gaat dat heen ??
  Geniet van je weekend, hopelijk is het stil en rustig, kan je zalig genieten van wat er nog rest van de zuivere lucht !

  Beantwoorden

 3. Ik kan best wennen aan de huidige rust en stilte in de omgeving. Het oude normaal is nog niet terug en het zal wel nog een tijdje duren eer het hier weer razend druk wordt , zeker zolang restaurants en cafés nog dicht zijn. Ik ben benieuwd want de angst overheerst nog grotendeels bij veel mensen.

  Beantwoorden

 4. heel wat planten en vogels hebben het naar hun zin..

  de rust en de stilte , weet je wel

  maar een normale situatie is het inmiddels zeker nog niet

  het zal me benieuwen Dirk

  prettig weekend

  Beantwoorden

 5. ’t valt op dat er versoepeling is, wat een druk verkeer, en in de lucht hetzelfde, vuile vliegtuigen, die vervuilen overal ook de rustige natuurplaatsjes
  Toch een mooi weekend gewenst 😊

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s