Duivenpoep.

Reeds verscheidene, opeenvolgende jaren, strijken in de lente houtduiven (ook wel bosduiven genoemd) neer in mijn tuin. Vroeger zag je die zelden in je achtertuin, maar ik vermoed dat ze zich steeds meer in de buurt van de mensen wagen doordat de bossen steeds schaarser worden.
Op zich vind ik dat niet zo erg, ware het niet dat die duiven zich heel onwelvoeglijk gedragen in mijn tuin. Ze kakken overal. Op het dak van het tuinhuis, op het gazon en op het terras. Het is zeker niet leuk als je net terug komt van de carwash, de auto op de oprit parkeert en een half uur later ontdekt dat er alweer duivenpoep op de motorkap zit.
Maar daar blijft het niet bij. Die duiven zijn allemaal oversekst. Bij de houtduiven doet iedereen het blijkbaar met iedereen. Soms doen ze het zelfs met drie of vier tegelijk. De hele dag door, stel je voor. En dat in corona tijd ! Social distancing, daar doen ze niet aan mee. Al dat gedoe gaat gepaard met vleugelgeklap en een kabaal van jewelste. Daar komen op de duur kleine duifjes van, natuurlijk. Die zijn tegen volgende lente de puberteit reeds ontgroeid en dan kan het spelletje weer van voren af aan beginnen.
Het loopt echt de spuigaten uit. Daarom heb ik het volgende besluit genomen : iedere duif die zich voortaan onbetamelijk gedraagt in mijn tuin zal ik persoonlijk en eigenhandig de nek omwringen, ontdoen van alle pluimen en in mijn braadpan stoppen. Zij wezen hierbij gewaarschuwd.
Bosduif met aardappelkroketjes en daar nog een lekker sausje bij… slecht kan dat niet zijn. 😛

RECHTENVRIJE FOTO VAN HET INTERNET

6 reacties

 1. O ik hoop dat je er geen kan vangen. Dat zijn toch lieve beestjes!? Ik heb er een paar koppels in de tuin en ’s avonds paraderen ze aan mijn achterdeur omdat ze weten dat ze dan eten krijgen. Ik heb nog droogvoer staan van Vlekje.( Ik heb haar een maand geleden moeten laten inslapen . Ze had een gezwel en kon niet meer eten. Ze is 21 jaar geworden. ) Maar ze gedragen zich hier voortreffelijker dan bij jou hahaha!

  Beantwoorden

 2. Duiven zijn soms een echte plaag. Hier in de wijk achter ons durven de mensen hun was niet buiten te laten drogen omdat de duiven… Als ze hun gevoeg droppen op je auto, dat vreet in als je dat niet direct afkuist. Een duifje met porto of een wijn sausje en gebakken jonge aardappeltjes… hhhmm, lekker 🙂

  Beantwoorden

 3. Haha een lekker duifje met een rode wijnsausje, nooit slecht 😀. De pest hé hun kak, en op de auto carrosserie kan dat blijvende schade toebrengen, vreet zich erin! Moet ook regelmatig mijn terras schrobben dan zij de duiven.

  Beantwoorden

 4. Duiven, daar hebben we hier ook last van… de ene moment iets wilder dan een andere ;-), dat vinden we niet erg, maar kakken moeten ze ergens anders doen!

  Beantwoorden

 5. Als je ze te pakken kunt krijgen dan.. want het zijn volgens mij wel de sukkels van het vogelrijk, maar schichtig tot en met hoor. Ooit was er eens eentje in onze logeerkamer gevlogen, dizzy omdat ie eerst tegen het raam gevlogen was aan de afdruk erop te zien, en dat kostte vriendlief nog wel wat moeite om ‘m te pakken te krijgen en weer buiten te zetten. Dát was overigens een Turkse tortel. Ik zag de laatste tijd op internet veel foto’s van sperwers, die duiven te pakken nemen.. als er eens een paar van die roofvogels zich bij jullie zouden vestigen hè.. ben je meteen van het duivenprobleem af! 🙂
  Heb ooit eens 1x duif op.. vond het niet zo lekker.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s