Het nieuwe normaal.

Heel wat mensen lopen dezer dagen gemaskerd rond. Je kan amper nog iemand herkennen. Iedereen blijft op veilige afstand van elkaar. Als we Straks met mondjesmaat terug op bezoek bij familie- of vrienden mogen gaan, moeten we op voorhand kiezen wie we willen zien en wie niet.
Ik maak me de bedenking in wat voor een bizarre corona-wereld we momenteel leven. Het lijkt wel alsof we met z’n allen figureren in een slecht sciencefiction verhaal.
Men noemt het “het nieuwe normaal”. Ik hoop maar dat we heel gauw kunnen terugkeren naar “het oude normaal”.

7 reacties

 1. Dat nieuwe normaal is niet echt meer normaal. Sommige mensen leven echt met angst voor een niemandalletje en durven bijna niet meer buiten komen… Iedereen moet afstand houden en zijn gezond verstand laten spreken. Daar kan ik gerust mee leven.
  Maar dat ze terug al beginnen praten over een ronde van Frankrijk, heropstart van prof voetbal, dat gaat er bij mij echt niet meer in. Dat is zuiver de macht van het grote geld dat daar spreekt. Ik wens alle prof sporters en sport managers die toch hun egoistische ding willen doen, een leuke corona besmetting en een heel pijnlijke en langdurige genezing toe 🙂

  Beantwoorden

 2. ja dat nieuwe normaal t is dat niet
  hopelijk wordt het vlug weer echt normaal
  een nieuwe buur is zo vriendelijk van aan de overkant van de straat een goeie dag te zeggen maar k herkende hem niet met z’n masker, ja heb hem sowieso nog maar ene keer gezien, dus was het een gok van t zal die wel zijn 🙂
  Naar vriendinnen kan ik nog niet want heb het openbaar vervoer nodig, k heb wel gekozen terug naar de kinesist te gaan, dat is mijn extra persoon geworden…
  K hoop alleen dat iedereen z’n beetje verstand gebruikt en dat die lossere maatregelen niet voor een ramp zorgen
  Hou stand!

  Beantwoorden

 3. Als je voor de eerste keer bij een dokter komt zie je hem met een masker, hij jou ook natuurlijk maar ik moet volgende week wel op z’n tafel, pfff raar toch. Toch maar eens gegoocheld om hem te bekijken 😀

  Beantwoorden

 4. Mijn nichtje heeft zelf nog uitgekozen wie er op haar uitvaart mochten zijn.. hartverscheurende keuze hoor, als iedereen je zó gesteund heeft de laatste maanden.. ik wil er niet aan denken..
  Ik las dat de doven en slechtzienden voor doorzichtige mondkapjes pleiten, omdat ze niks meer kunnen volgen zo van gesprekken.. die hebben een punt. Ook horenden zullen meer moeite gaan hebben met gezichten te kunnen lezen.. want lacht iemand naar je na een grappig bedoelde opmerking of is ie juist boos..? lastig in te schatten als mensen zo’n ding op hun gezicht hebben. Ik reis gelukkig niet vaak met het ov en in de winkels hier is het niet verplicht. Ik zou ook niet weten waar ik zo’n ding vandaan zou moeten halen.. al zag ik gisteren een handige tutorial hoe er eentje zelf te maken van een sok. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s