“Den bureau”.

Na zeven weken lockdown gaan vandaag in ons land ongeveer 150.000 mensen terug aan de slag op hun werk. Daar komen gepensioneerde mensen, zoals ik nog niet voor in aanmerking. Al zou ik dolgraag ook weer aan de slag willen gaan. Ik mis het kantoor waar, in normale tijden, achter de schermen van het Mudel (Museum van Deinze) hard werd gewerkt door de medewerkers van het museum en waar ik als vrijwilliger aan het fotoarchief werkte. Ongeveer vierduizend foto’s uit lang vervlogen tijden heb ik er intussen digitaal gearchiveerd en gedocumenteerd. Maar nu kan ik dat dus al zeven weken lang niet meer doen.
De onderstaande foto’s nam ik drie jaar geleden met m’n mobiel. De foto’s zijn niet bijster goed van kwaliteit maar bezorgen mij wel heimwee naar betere tijden. ‘Den bureau’, zoals wij onze werkplaats soms noemen, lag er toen een beetje rommelig bij, maar er werden dan ook voortdurend materiaal en documenten binnen gebracht die moesten worden bestudeerd en gearchiveerd. Er heerste altijd een gezellige bedrijvigheid.
Ik vermoed dat de werkruimte intussen “corona-proof” zal zijn gemaakt. Maar het museum blijft voorlopig dicht. Ik kijk uit naar de dag dat ik opnieuw in het fotoarchief kan duiken en de mensen van het museum kan terug zien. Maar intussen zit er niets anders op dan mij hier thuis verder in stilte bezig te houden.

6 reacties

 1. Mijn werkplek is thuis hoe kan je die nu coronaproef maken! Iedereen buitenshuis houden. Gelukkig is de “bubbel “ontstaan en zie ik twee van mijn kinderen eenmaal per week en door het goeie weer kan dit telkens in de tuin.

  Beantwoorden

 2. Je werkplek lijkt me een gezellig en knus rommeltje te zijn 🙂
  Ik vermoed dat alles daar zal veranderd zijn en je de mensen van achter plexiglas én een mondmasker zal zien, als het museum terug opengaat. Ondertussen wens ik je nog veel wandel, fiets en fotografie genot.

  Beantwoorden

 3. Vind het eigenlijk wel vreemd dat de musea dicht moesten.. als er érgens vrij gemakkelijk aanpassingen gedaan kunnen worden, om mensen op de gepaste afstand van elkaar te houden, dan is het daar toch?
  In ‘den bureau’ lijkt het me nog wel een puzzel te worden, om corona-proof te kunnen werken, maar als mensen echt graag weer aan de slag willen, zal dat ongetwijfeld ook wel lukken. Ik duim ervoor dat je snel weer aan je geliefde bezigheden verder kunt hoor Pie.. euhmm.. Dirk! 😉

  Beantwoorden

 4. heel duidelijk dat daar in andere omstandigheden druk gewerkt wordt
  ik denk dat het binnenkort nu wel terug zal openen, tenminste als deze eerste versoepeling nu vlot verloopt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s