Quarantainewandeling.

Ik weet niet of ik bij deze een nieuw woord heb uitgevonden, maar ik denk dat het intussen al in het woordenboek staat. Sinds de quarantaine maatregelen van kracht zijn maak ik, zoals vele mensen doen, iedere dag een wandelingetje, hier in de buurt. Dat is ook nodig nu ik niet meer bij de kine terecht kan. Ik moet ervoor zorgen dat ik in beweging blijf.
Ik wandel het liefst op de boerenbuiten, maar een stukje natuur of landbouwgebied vinden in onze overvol bebouwde gemeente is niet eenvoudig. Ooit was het hier een landelijke buurt, maar sinds mijn jeugdjaren is alles danig veranderd dat er geen vergelijk meer mogelijk is.
Maar doordat ik hier ben geboren en getogen, ken ik nog wel enkele her en der verborgen wegeltjes, die de tand des tijds hebben doorstaan en mij leiden naar de laatste stukjes platteland die er in onze gemeente nog resten.

Het stadsbestuur doet weliswaar zijn best om de gemeente zoveel mogelijk te verfraaien en leefbaar te houden. Zo is er een hele tijd geleden al achter onze woonwijk een netwerk van wandelpaden aangelegd. De paden volgen de diep liggende, kronkelende kattebeek. Op sommige plaatsen werd een klein parkje aangelegd.

Als kind speelde ik vaak met mijn vriendjes in en rondom de kattebeek. We gingen tot aan onze knieën het water in en schepten met een schepnet kleine stekelbaarsjes op, die we dan in ons emmertje gooiden en meenamen naar huis, tot grote ergernis van mijn vader.
Door de droogte staat het water nu laag in de beek en ondanks het feit dat het water momenteel erg zuiver is valt er maar weinig leven in te bespeuren. Visjes zitten er blijkbaar niet meer in maar weldra zullen aan de rand van de beek krekels tsjirpen, zullen er libellen zweven, vlinders fladderen en bijtjes zoemen. Het virus zal hen een worst wezen.

16 reacties

 1. Wat mooie plek om te wandelen .Quarantaine is niet overal. Weggetjes ziet daar rustig uit. Je kunt wel zien dat daar heel erg rustig is. Je woont mooie buurt. Ik hou wel zo van. Echt hele mooie foto’s geworden. Groetjes J&F.

  Beantwoorden

 2. oooh jij woont in de buurt van de kattebeek, ik dacht een gans andere kant op, meer richting Machelen 🙂
  ik kom daar nooit behalve twee weken geleden toen ik eens tot het palaestra stapte (ook zoekend naar eens een andere wandeling met de brielmeersen die gesloten is)
  En voorbij palaestra heb ik even een paadje gevolgd (k denk wel dat het dat is wat je hier toont) maar durfde me niet verder wagen uit vrees te ver af te dwalen, want tot aan palaestra is het al een heel eind voor mij
  Het ziet er daar alleszins mooi uit en rustig!
  Leuke herinneringen
  lastig hé zonder kinesist
  Quarantainewandeling, t is eens wat anders dan coronawandeling 🙂

  Beantwoorden

   1. Ik snap niet dat dat niet allang eens gebeurd is..??! maar in feite wel natuurlijk.. vorige keer zag ik jullie op elkaars foto’s hè.. maar je moet van mekaar wél weten hoe je eruit ziet natuurlijk hahahaaa!

    Beantwoorden

     1. Zie je wel ? Ik heb daarnet iets aangevinkt bij de instellingen, ik weet niet eens wat of waarvoor het dient. Maar ik heb ik elk geval genoteerd dat dat ding steeds aangevinkt moet blijven om jou binnen te laten.

     2. Heb ik een speciaal ding bij jou om aan te vinken om me binnen te laten?
      Ik heb zoiets op m’n blog vandaag.. echt wel grappig eigenlijk hahahahahaaa!

 3. Té smalle weggetjes ga ik nu even niet meer op.. ik ben altijd maar bang dat ik iemand tegenkom en dan moet je toch die anderhalve meter kunnen handhaven. Maar zo te zien zal dat wel lukken op dat mooie pad langs de Kattenbeek.. die jij dus in je jeugd helemaal leeggevist hebt zodat er nu niks meer in zwemt hahaa!
  Ik zal m’n gravatarnaam eens gebruiken onder deze reactie.. misschien word ik dan niet in de spam gegooid.. soort van testje. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s